Nem minden arany ami sárgaréz

Agyszint

Agyszint

10 hétköznapi dolog, amiről a gyereked már az se tudja, hogy mi az

2020. január 21. - cascade

Sok gyerek biztosan nem olvassa ezt a blogot, de a célközönség nagyon is jól tudja, hogy mik vannak a képen. Ha mégsem, akkor garantáltan nem vagy idősebb, mint egy ötödikes.

Írásvetítő
Hol volt még akkor a PowerPaint és projektor? A tanárok páncélszekrényben őrizték a fóliákat – közvetlenül a színes kréták mellett -, hogy ne kelljen minden évben újat készíteni.

Videotéka
De mondhatnánk DVD-kölcsönzőt is, helyüket már rég átvették a látványpékségek vagy a trafikmutyi.

Pedálos Moszkvics
Rég túlléptünk már a lemezből hajtogatott, pedálos kisautókon, a mai játékok már wifin keresztül kommunikálnak és lítiumios-akkumulátorral működnek. A játékipar száműzte az izomlázat.

Kazettás magnó
Ne kezd el magyarázni a gyereknek, már a kazetta fel fogja adni neki a leckét.

A legendás sárga Nintendo kazetta
Mutass egy olyan mai adathordozót, amire ráfér 9 999 999 +1 játék. Ugye, hogy nem tudsz. Anno minden KGST-piacon zsákszám lehetett kapni.

Telefonkönyv
Lassan a vezetékes telefonok is kikopnak a háztartásokból, nemhogy a telefonkönyv, bár nehezéknek még mindig nagyon jó egy 2002-es kiadás. Vagy a világ legerősebb embereinek, hogy egy mozdulattal tépjék szét.

Polaroid fényképezőgép
Instant fotóelőhívás a helyszínen, de képet nem lehetett fellőni az instára. Te meg az “instát” nem érted mi? Nembaj, guglizz rá.

Letöltési sebesség
Emlékszel még mikor egy órát kellett várni, hogy letölts egyetlen számot? És akkor még keveset is mondtam.

Teletext
Amikor még pixelekből olvastuk ki az ötöslottó nyerőszámait, a napi horoszkópot és, hogy mikor kezdődik a vasárnapi szupermozi.

Passziánsz
Csak azért játszottad végig, hogy a végén lásd a varázslatot. Na meg azért, mert nem volt internet. Gyengébb hardveren percekig tartott mire az összes lap lepörgött.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cascade.blog.hu/api/trackback/id/tr4515419274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása