Nem minden arany ami sárgaréz

Agyszint

Agyszint

Ez is érdekelhet

2019. június 01. - cascade

meglepo.jpg

 

4000 évvel ez előtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek"" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babiloniak holdhónapot használtak) kifejezés.

A Manhattan szó egy régi indián nyelvből származik, és azt jelent
hogy: "A hely, ahol részegek voltunk".

Az 1700-as évek elejétől 1862-ig Angliában a szappan az arisztokrácia luxusának számított, és adót vetettek ki arra, aki használta.

A páncélos lovagok annak idején a sisakrostélyuk felemelésével azonosították egymást, miközben a királyuk után lovagoltak. Ebből a mozdulatból alakult ki aztán a katonaságnál ma is alkalmazott tisztelgés.

Az angliai Stonehenge 1500 évvel idősebb, mint a római Colosseum.

A kaliforniai Livermore tűzoltóállomásán van egy villanykörte, amely 1901 óta folyamatosan ég. - Úgy hallottam, hogy még Edison készítette és egy kamera figyeli állandóan, amit weben lehet követni :D

erdekessegek_korte.jpg

 

A chilei Atacama sivatagban található Calama városban még sosem esett eső.

Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, hogy egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

A bálnák által kifújt levegőnek van egy igen erős szaga, amely a romlott hal és az állott olaj keverékének tűnik. Emiatt az erős "szájszag" miatt régen a bálnavadászok azt gondolták, hogy a belégzése agykárosodást okoz.

A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni. Hazugság jött ki először a vízből és felvette Igazság ruháit. Igazság nem akarta elvenni Hazugság ruháit, ezért azóta "meztelen igazság"-ról beszélünk.

A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt. Ezen kívül Skóciában nem szabad ásót bevinni a házba, mert akkor hamarosan ássák valakinek a sírját. Ha pedig valaki három hattyút lát együtt repülni, az nemzeti csapást jelent.

Máltán azokon a kéttornyú templomokon, melyeken két toronyóra is van, szándékosan különböző időt mutatnak az órák. Ennek a hagyománynak egy babona az alapja, mégpedig az Ördögöt akarják megtéveszteni, hogy ne tudja, mikor jön el az Ő ideje.

Hong Kong jelentése magyarul: "illatos kikötő".

Floridában törvény tiltja az este hat óra után nyilvános helyen történő szellentést.

Texasban csak a liftben tilos szellenteni.

St. Louisban (Missouri) a templomban nem szabad. Ha valakit itt rajtakapnak, akár életfogytig tartó börtönre is ítélhetik.

A kansasi Lang városában tilos augusztusban öszvéren lovagolni a főutcán, ha ez mégis elkerülhetetlen, az öszvérnek mindenképpen szalmakalapot kell viselnie.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cascade.blog.hu/api/trackback/id/tr5414872790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása