Nem minden arany ami sárgaréz

Agyszint

Agyszint

Nyakunkon a világvége

2019. január 29. - cascade

 

Millióan megírták már, hogy bizony ha így folytatjuk akkor hamarosan feléljük a földet, de az emberek többsége ugyanúgy él tovább mint eddig és a szőnyeg alá söprik ezt a világ méretű problémát.

Az emberiség fék nélkül rohan a vesztébe. Úgy látszik a folyamat már az ENSZ szerint is megállíthatatlan. Egy évtized múlva minden jelenlegi állapot odavész. 2030-ra olyan komoly gondokat fog maga után vonzani a 1,5 fokos hőmérséklet emelkedés, hogy nem tudjuk majd elkerülni az aszályokat, a tűzvészeket és az éhezést.

Ha sikerülne a károsanyag kibocsátást a felére lecsökkenteni, ami 45%-os szén-dioxid csökkenést jelent, akkor nyernénk még plusz 20 évet. A problémák már most is érzékelhetőek, pedig még egészen kezelhető a klíma-helyzet. Ha a hatóságok nem hoznak újabb rendelkezéseket az építőipar, a termelés, az utazás és az energetika területein, akkor unokáinknak sőt, gyerekeinknek is pokollá változtatjuk a bolygót. Mind ismerjük a problémát és ezzel együtt a megoldást is. Ideje lenne élni vele!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cascade.blog.hu/api/trackback/id/tr3214595990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása